Van stagiair naar ontwikkelaar

Gerben Denekamp volgde de hbo opleiding ICT met als afstudeerrichting Software Engineering. In februari 2019 is hij bij PinkRoccade Healthcare, in de unit Bedrijfsondersteuning Zorg, gestart als stagiair. Wat heeft hij precies gedaan, wat doet hij nu en wat brengt de toekomst? Een gesprek met Gerben Denekamp.

Hoe ben je hier als stagiair gekomen?
PinkRoccade Healthcare sprak mij aan als organisatie om stage te lopen. Ik heb als eerste op de website van PinkRoccade gekeken, daar zag ik dat je een open sollicitatie in kon sturen, dat heb ik gedaan. De HRM-consultant van PinkRoccade Bedrijfsondersteuning Zorg nam contact met mij op. In een persoonlijk gesprek hebben we toen een stageopdracht besproken, dit was een opdracht waarin ik mijn kennis in kon zetten en zelf iets nieuws kon ontwikkelen.

Wat heb je als stagiair gedaan?
Ik heb gewerkt aan het afdelingsrooster in PlanyWhere, het medewerkersportaal van DRP. DRP (Dienstroosterplanning) is planningssoftware die gericht is op zorgorganisaties. Het onderdeel afdelingsrooster was toe aan vernieuwing. Mijn taak was om dit rooster te vernieuwen, tot een hedendaagse versie te maken met een frisse uitstraling. Kortom: Een wat verouderde versie in een nieuw jasje steken. Daarnaast heb ik gewerkt aan nieuwe functionaliteiten in het rooster, bijv. aan de manier waarop de data op de pagina wordt opgehaald. Hiervoor werd eerder nog gebruik gemaakt van Java, ik heb dit overgezet naar Java Script. Met het nieuwe ontwerp ben ik samen met de Productmanager naar een aantal klanten geweest om het concept te toetsen. Na een paar kleine aanpassingen die hier uit voort kwamen, hebben we het nieuwe afdelingsrooster geïntroduceerd bij de klanten van DRP.

Je hebt je stage goed afgerond. Wat deed je vervolgens?
De stage is zowel PinkRoccade als mij goed bevallen, waardoor ik ook mijn eindstage bij PinkRoccade deed. Ik bleef betrokken bij het product DRP maar hield ik me bezig met het opzetten van een ontwikkelstraat voor de ontwikkeling van een App. Een ontwikkelstraat ondersteunt het ontwikkelproces en zorgt ervoor dat bepaalde zaken geautomatiseerd worden uitgevoerd zoals een regressietest, unittests, kwaliteitscontrole en het genereren van installatiesets.

En daarna?
Ik heb mijn afstudeeropdracht in januari 2020 succesvol afgerond! Nu ben ik bij PinkRoccade aan de slag als Junior Software Engineer. DRP blijft in eerste instantie het product waar ik werk aan de ontwikkeling van de PlanyWhere app, doorontwikkelingen, onderhoud, bugfixing etc.
Ik heb mijn stage en eindstage als zeer positief ervaren, dat moge duidelijk zijn. Er is ruimte voor eigen ideeën, je hebt vrijheid en de sfeer is goed. Ik ben dan ook zeer blij dat ik als Junior Software Engineer aan de slag kon gaan in dit team.

Adres
PinkRoccade Healthcare

Boogschutterstraat 1-43, 7324 AE Apeldoorn

Openingstijden Service Center

Maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur